Jump to content
Sign in to follow this  
Yago.aurelio.abreu

Additional Step on L1800 FlatBed UV Printer

Recommended Posts

Hi friends! Good night! I made a DTG/UV printer for a client, but on my tests it's getting some aditional steps, and later, my encoder A wire touched encoder B wire during work, a terrible mistake, so now I'm getting the error 0xE4 all the time, I tried with another complete encoder system, got the same error on PF, I'll share some photos about it and my code too (I made this code to work with 2 buttons and 2 limit switchs:

Please, I need great help

The code is in rar, 20 teeth pulley and 200 steps/rev on motor

 

WhatsApp Image 2020-06-04 at 20.39.36 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-06-04 at 20.39.36.jpeg

WhatsApp Image 2020-06-04 at 20.31.17 (3).jpeg

WhatsApp Image 2020-06-04 at 20.31.17 (2).jpeg

WhatsApp Image 2020-06-04 at 20.31.17.jpeg

Simple_Print_L1800.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the encoder light up?

You have probably tried something, hopefully just on the sub board but possibly the main board if it gives the same error with a replacement encoder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Good morning! Yes friend, it lights up, I tried to turn the printer on with a new encoder board and nem encoder wheel+motor, and it gives the same error, if I send the platten back and turn the encoder by hand, the platten moves correctly 😕

Edited by Yago.aurelio.abreu

Share this post


Link to post
Share on other sites

0xE4 is to do with the carriage return so probably a bad connection on the flexible cable between the head and the main board or a dirty/damaged encoder strip.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Are the gears that adjust the head height etc to the right if the capping station correctly aligned?

If out of synch that will cause problems.

When the head returns over the capping station it should lower and raise the head but if the gears are not correctly aligned with each other then they cant function.

Each one will have an alignment mark on them.

Edited by reptilesink

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good night friends! The problem of the error was solved, I acidentally pul a wire a few days ago, and the weld of Encoder B on the SUB Board has broked, the copper rail was interrupted, so the signal for automation worked, but not for the printer, so I got the error 0xE4 or E4H, Now I'm putting all the parts together, and let's go to test it with open DTG code, because my code give this aditional step on printing, about it, what can be the motive?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...